Kursus Kahwin Zura’s Akedemik Bangsar.

Mar 21, 2010

Hi all, seperti dijanji kan..

Ini die review untuk Zura’s Akedemik..


Mula2 before ape2 ade ini nak bagi tips and reminder untuk sape2 yg nk pergi kursus Kahwin di Zura’s Akedemik

1) Bring sweater, kalau tak tahan sejuk

2) Bring gula2, candy yg mint if takut ngantuk

3) Bring mineral water, they all asyik bagi air manis time break. (so up to you)

4) Sebelum keluar tempat parking , jgn lupe pergi bayar kat GF machine, sebab kat tempat keluar tu takde org jaga on weekend.

5) Do not forget PEN – penting banyak borang nak isi

6) Bring extra cash , untuk bayar surat akuan mahkamah and if nak beli pic =)

Ok..

You all kene daftar atleast one week earlier untuk dapat kan booking number aka book tempat duduk. Disebabkan Zura’s Akedemik ni selalu full sebab tempat die famous and ramai org2 ternama yg pergi kursus kat sini.. Such as anak ex PM kite and ramai artis2 malaysia and even Maya Karin pun kursus kat sini..

Ok sape nak booking tu boleh call office or my suggestion direct call Cikgu Mohd Noor at 019-2159709.

1) Booking by calling

2) Buat payment RM 80.00 per person , so RM 160 per pax

3) Be there by 2pm untuk isi form registeration on Sat

4) Kursus 2 hari. Lebih kurang Sat start at 3pm – 7.30pm , Sun 8am – 6.30pm

Tapi jangan risau, sebab kat sini banyak ilmu yg insyaAllah you all akan dapat..

Ape yag diajar?

1) Paling penting skali procedure nak kahwin. What form kene isi, no pejabat agama negeri.

2) What to do after all the form isi, dari mana nak dapat surat akuan mahkamah?

3) Kat mane nak buat HIV test

4) Negeri mane yg nak pakai saksi boring

5) Kalau ic address lain but nak kahwin different negeri

6) Untuk yg special kes nak apply wali hakim, ape procedure and all untuk wali ghaib and such

7) Procedure kalau kahwin bawah umur . laki below 18, perempuan below 16

8) Taklimat2 pengurusan wang,konflik rumah tangga,kesihatan and many more....

Pendek citer banyak la ilmu akan dapat.

Hehe.. lupe nak bagi tahu..

1) Food and drinks provided every gap break.

2) Pada hari pertama tu before balik ada sesi bergambar dgn ustaz2 dan ustazah2



So bagi ily , i give 8 out of 10 stars =)


P/s : susah juga nak kahwin ni ay,,, nanti ade mase ily upload pic2 yg ily ambk kat sane.. =)

Peace out baby!

4 comments:

  1. hehe wah2. mcm menarik je.. illy pegi kursus tu ada jummpa mana2 artis ke?? hehe

    ReplyDelete
  2. huhu.. kebetulan mase tu takde.. =)

    ReplyDelete
  3. kursus kat sni xde interview or test pape ke?

    ReplyDelete
  4. takde mende pun.. just dtg je.. ustaz lawak2 so takde la ngantuk dgr ceramah tu

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)