Hada Labo 5-in-1 Perfect Gel

Aug 18, 2015

 

image

Assalamualaikum and Olla everyone!

As many other beauty bloggers, kitorang ni memang banyak dapat free product dari brand. Mereka akan hantar ke rumah or office. Most of the time just continuous hantar kat kami untuk cuba. Alhamdulilah, bersyukur sebab mereka ingat kat illy and trust kita untuk review. Cuma, sekarang ni rumah dan office illy dah macam warehouse pun ada. Tak sempat nak cuba semuanya, dah muka satu jer kan nak buat camna. Maximum pun illy cuba 2 skincare dalam sebulan sebab risau break out.

Honestly, pernah juga try product lepas tu tak sesuai dengan muka.. mula la break out. SEDIH tapi takpela asam garam. Dah siapa suruh jadi beauty blogger kan? Sila bersyukur. Dulu zaman korek almari, kumpul duit semata nak review and tulis entry, sekarang orang dah hantar banyak kau lupa diri pula yer? hehe (ingatan untuk diri sendiri).

Bagi illy, selalu nya kalau sempat illy cuba illy akan try. Kalau bagus dan bermanfaat illy akan cuba juga share dengan korang. Yer la dah menda bagus share la kan? Okay dah cukup merepek, lets get back to the point shall we?

Siapa malas pakai skincare berlayer- layer angkat tangan… hahaha okay, takpe illy ada cadangan khas untuk korang semua. Okay, to be honest illy try sebaik mungkin pakai all the step in my skincare routine tetapi tu once in while ada juga lah terdetik dalam hati ni. Alangkah bagusnya kalau semua masuk satu kali pastu tepek. Tak payah nak pakai lepas satu, satu.. kan? especially bila nak cepat or masa travel habis semua nak kena bawa so agak leceh.

Bayangkan kalau ikutkan skincare routine korean dorang ada sampai 10 step pun ada tahu. Illy share skit la dari 1st Step. Okay mula tu, make up remover, cuci muka, toner, pre-serum, serum, ampule, eye cream, moisturizer, sunblock… nak citer panjang kena buat entry lain sebab routine untuk siang and malam lain, routine for everyday n treatment day lain. Kena masuk mask la, exfoliation product la.. haih takpe, my point here is illy nak share menda best yang bole senangkan hidup hahaa

 

image

The product that I wanted to introduce today is 5-in-1 UV perfect Gel. Apa yang best sangat pasal benda ni? Kalau korang beli product ni umpama korang korang beli moisturizer, essense, mask, make up base and primer. Kira pasal cost kalau satu product da berapa kan? ni dapat 5 jenis product andthe cost is RM 94.90 for a good 90gram.

As for  the ingredients, dah pergi translate the second pic kat atas tu. Paham? haahaha gurau sahaja. Tulis bahasa Jepun sebab product ni all the way from Japan. UV Perfect Gel ni actually ada Nano Hyaluronic acid, Hyaluronic acid,vitamin C and sun protection of SPF 50+ PA+++. So, memang berbaloi sangat.  Great thanks to the deeply hydrating content so bole pakai as make up primer. Jadi, kalau nak cepat or nak pergi travel kan senang. Bawa satu product macam da cover sekali dgn sunblock lagi tu.

 

image

As for the texture, it looks like a lotion to me but they claimed it as gel. The thing I noticed is that dia serap cepat, tak melekit (paling penting haha) and does not have the intense sunblock smell if you know what I mean. Those intense bau chemical of sunblock kan? So, for those yg nak pakai sunblock tapi tak suka bau sunblock bole cuba this product. Overall, I am happy with this product and actually it is worth it considering it is a multi-functional product at the cost of one. RM 94.90 bahagi 5 product sudah berapa,very jimat kan? Plus, knowing that Hada Labo is always committed in producing good quality product. I would say that I could use their product worry-free Smile Okay tu jer la nak share harini. Hope you find this review helpful and insightful. Take care and bye!

 

 

* I am not paid to write this. Products courtesy of Hada Labo. I spent personal time and put in personal effort on thisblogpost. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me/paid for me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

29 comments:

  1. Ok! Will try this out in Europe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hope that you will enjoy using it as much as I did :) arigato for dropping by and for commenting babe! <3

      Delete
  2. Nak pulak cuba product ini. Kalau ada giveaway, boleh lah i cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. who knows in the future that could be arrange? hehehe by the way, thanks for dropping by and for commenting Betty! <3

      Delete
  3. Hope to try it next round. Love you review really honest 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. I hope you do :) it is a nice product indeed. and thank you for your kind support. I will try to improve from time to time! <3

      Delete
  4. i super love this gel too! i yet to do a review on it but it's coming soon ^_^ betul cakap illy, muka ada satu je tapi yg nak kena try tu berderet XD bilik mieza dah macam stor, bilik je tau nasib baik rumah sewa tak boleh nak sepah sangat hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. great! good to know we are on the same wavelength haha itu la kan? product banyak jadi memang ambik masa kalau nak try satu :) hehehe takpe nanti Mieza bole buat blogpost share pasal organizing them pulak <3

      Delete
  5. 5 in 1 is really catching my eyes for lazy bum like me kekekekekeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe senang.. pakai satu kali cepat settle :) especially if in rush kan?

      Delete
    2. yes! morning session selalu rushing. so yg ni mmg bagus! meet most of ours requirements hahahaha

      Delete
  6. Thanks for all the reviews on beauty products ^-^ I am one of the "malas" person that would usually skip a step or two in my skincare regime. This 5-in-1 product looks time-saving. Will try it out one day :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hope you will have a good experience! :)

      Delete
  7. Tak nak ke? meh sini! eh..eh..just kidding. BEstnya product ni 5 in 1.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takda masalah more than happy to share :)

      Delete
  8. Kalau dah beli, boleh letak dlm peti sejuk x. Hahaha i suke letak dlm peti sejuk so bile nak pakai, muka jd moist & lebab gitu.. hehe pelik x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. i tak try lagi letak dalam peti sejuk but actually most of my mask memang i suka letak dalam peti sebab masa pakai tu nanti ada cooling effect best hehe :) n plus tahan lama expecially for fresh hand made mask from lush

      Delete
  9. Kak illy, macam mana kalau produk tu tak sesuai dengan akak? Akak still review yang elok ke macam mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. honest opinion is the best :) we can be critical as long not offensive or provocative :) there is always a nice way to state our opinion. maybe it does work for us but does work wonders to others and like wise.

      Delete
  10. best nya kalau ada giveaways ,hehe

    ReplyDelete
  11. Ooooo this looks interesting! Something I'd put into a smaller container for traveling. Mcm terpaksa beli je ni. Eh? LOL.

    ReplyDelete
  12. so good...i never have brands send products to me try before :(

    ReplyDelete
  13. Best kan klau semua lengkap mcm ni...to be honest alia mmg suka hada labo...but this one mmg nk kena menabung jap utk beli...

    ReplyDelete
  14. hada labo products really good, so good u could have sponsor to let you try it.

    ReplyDelete
  15. im very like hadalabo product very smooth and moisturizer have UV Protect gret

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)