Manik Murah dan Cantik di LBRSMY Sri Hartamas

Sep 10, 2017

P1070462

Assalamualaikum and Olla everyone!

Weekend baru ni illy dan kawan – kawan bloggers ada pergi lauching LBRSMY butik kat Sri Hartamas. Kalau nak tahu LBRSMY ni singkatan dari perkataan Lace, Beads, Rhinestones and Such! Mesti korang dah boleh agak apa dia jual kan? Before nak cerita pasal tu, nak terima kasih lah pada Suzai sebab jemput kami dan juga pada Kak yong. Dalam gambar kat atas tu start dari kiri sekali siapa lagi kalau bukan illy (ambik gambar mesti nak lentok gedik LOL) okay pastu baju merah tu Diya from Pinky Momma, kat tengah pakai baju manik tu Kak yong, then the sweet and petite Sabby from Sabby Prue pastu paling last sekali tu Suzai from Sizzling Suzai.  

image

Sabtu lepas event start dari pukul 2pm. Kedai LBRSMY ni alamat dia kat 42-3, Jalan 27/70a, Desa Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia. Sebenarnya tak susah nak cari kalau tahu kat mana restaurant mamak pelita kat Sri Hartamas tu kan yang ada parking lot situ park jer sana, seberang dia boleh nampak kedai. Location kedai kat Tingkat 3. Dont worry kalau tak larat naik tangga ada lif. Kedai buka from 11am sampai 8pm. Buka hari – hari so bila pun boleh datang kedai. Kalau nak beli online pun boleh, nanti illy cerita macam mana. Tapi bagi illy lah kan, best datang sendiri boleh tengok depan mata.

20170909_144734

P1070437

Illy amat syorkan kalau nak cari maik murah, sila lah pergi kat sini. Harga borong, boleh beli sikit or nak banyak ikut keperluan. Selalu kalau nakdapat harga borong kena beli banyak jer baru dapat kan? Kat sini, beli sikit pun dah dapat macam harga borong. Patut lah ramai customer LBRSMY ni terdiri dari tukang jahit dan butik pengantin.

P1070440

Time illy pergi tu pulaada discount ada yang 30% and ada yang 50%. Tengok tu banyak choice!

Tak perlu nak tunggu parcel, datang beli terus dah boleh bawa balik jahit.

P1070439

Manik pearl ni anta yang illy berkenan, banyak tu RM5 jer hadoi!! Mana nak dapat. Illy sambil pegang tu sambil imagine nak letak kat mana. sekarang tengah fashion letak pearl tabur kat blouse. Hurm.. menarik juga tu kalau nak refresh balik baju lama, bagi nafas baru. Modal baru RM5.

P1070441

so sweet kalau yang ada, yang ni pun illy berkenan. Warna sweet pink and putih. Kalau susun kat baju kosong, boleh matching dengan anak illy yang dua orang tu.

P1070442

Tengok yang patch tampal jenis bunga ni bukan satu tau RM4 dalam tu ada2 ketul kira dapat sepasang.Masa hari tu pula ada 50% macam ada timbul penyesalan pula tak beli yang ni.

P1070443

P1070444

Told you, ada banyak and murah. Illy berkenan yang manik flower petal warna mint tu sebenarnya. Pikir balik kalau letak hujung tangan baru susun sebaris mesti nampak sweet. Bayangkan baju blouse putih kosong, pastu ada detailing manik flower petals kat hujung lengan warna pastel mint green pastu pakai tudung warna mint and pakai plak jeans baby blue. ishhh berkenan nya!!

P1070445

Sulam patch flower macam ni punya besar pun baru RM6 siap dapat 2 lagi tu. Bukan dapat satu. Jatuh harga RM3 jer satu, tempat lain memang tak dapat harga macam ni. Ni letak kat pinggan jubah pastu tabur lagi labuci ishhhhhh terus meletop  kebabom..

P1070447

Yang bunga ni illy terpikir nak letak kat kasut ballerina yang kosong illy ada kat umah. Letak seketul kasi new look. Baru nak pakai 2 ada lagi lebih boleh letak kat satu sofea boleh matching hehe.

P1070448

Okay yang ni menang sangat sweet. Illy punya nafas cam laju sikit masa nampak tu. Lawa kot!! Kalau letak hujung tudung bawal yang lama or tepi shawl terus nampak exclusive.

P1070459

P1070454

Better korang allocate time sebelum pergi kedai ni sebab kemungkinan spend masa banyak sebab seronok tengok manik dan berangan nak letak kat mana.

P1070450

Kat sini pun ada jual fabric yang menarik, boleh beli ikut meter. Kawan illy aritu beli yang kain bulu –bulu warna light pink tu cantik kan? Yang ropol tu pun cantik kalau pasang kat bawah baju kurung. Maybe boleh korek dulu baju lama or baju baru then bawa sini sebab kat sini pun ada service jahitkan manik. Boleh dapatkan consultation. Staff semua baik, peramah and suka senyum. Illy pergi first time tapi rasa macam dah kenal lama borak dengan Kak Aida.

P1070455

Kalau nak beli glitter applicator ni pun ada jual di sini. illy to be honest memang tak pandai menjahit. Tapi illy memang plan nak datang lagi lah nanti nak minta dorang jahitkan manik kat baju anak and baju illy. Next raya dah boleh plan awal. Kalau lambat nanti penuh pula kan. Better plan awal. Pastu nak cari baju lama, nak asing siap pikir nak tambah manik or lace kasi nafas baru. Jadi tak membazir beli baju baru jer.

Owh ya. illy dah janji kan nak citer kalau korang nak beli online macam mana kan? Mana tau duk jauh luar selangor korang boleh check out instagram LBRSMY or ws www.wasap.my/60123847435 direct jer.  Okay  tu jer lah nak share kali ni. Harap membantu. Terima kasih sudi singgah blog illy. Next time macam biasa, adatempat menarik or service menarik illy akan share lagi. Take care!!

6 comments:

  1. sweet je sharing akkk illy ni lah! hehehe tq kak mesti kak yong pon suka, review yg honest gituh! HAHA tp mmg betol mmg murah nanges!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you suzai singgah sini haha.. n also sebab ajak gi launching aritu :) nanti kim salam kat kak yong :) yesss memang murah pasni i nak datang lagi n lagi

      Delete
  2. thanks so much for the writeup korangggg!

    ReplyDelete
  3. sabby rasa mcm nak pegi second trip je ke LBRSMY ni.... menyesal pulak x beli fabric sequin hari tu HAHAHA

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)