Ephyra Minuman Supplement Kesihatan serta Kecantikan Yang Best!

Nov 1, 2016

Ephyra Review

Assalamualaikum and Olla everyone!

Hari ini seperti dijanjikan nak cerita pasal penglaman illy minum ephyra. To be honest, illy dah try lebih 2 minggu minum setiap hari (even gi vacation pun illy bawak sebab terasa kesan dia. Kalau korang ada kat instagram illy mesti perasan 2 minggu lepas illy ada update pasal nak  try produk Ehpyra ni kan? Illy ni payah nak minum supplement expecially time mengandung. Lagi prefer makan buah or sayur jer sebab masa mengandung anak first dulu illy memang tak ambik pil vitamin ke apa. Tapi sebab tengok banyak testimoni berhasil dari kawan- kawan blogger yang lain dan juga bila illy baca sendiri betul – betul banyak khasiat nya minum ephyra ni. Illy pun jadi tertarik.

Sebenarnya kan, korang tak payah nak ragu ke apa sebab Ephyra ni disahkan oleh KKM sendiri. Diperakui Halal oleh Jakin selain ada juga sijil GMP (Good Manufactured Product). On top of that, siap dapat Anugerah Super Health Brand 2015-2017.

A photo posted by illy ariffin (@illyariffin) on

Apa bahan active ingridients dalam ephyra? Sebenarnya ada 9 bahan yang banyak khasiatnya, nak tahu khasiat nya?

Kolagen Ikan Laut Dalam
  • Kolagen tulen yang dihasilkan daripada spesis ikan putih laut dalam dari PERANCIS.
  • Mengembalikan keremajaan kulit anda.
  • Mengandungi agen antioksida semulajadi yang melindungi sel-sel daripada radikal bebas.
  • Menyokong penambahan lapisan kolagen untuk mengekalkan keanjalan kulit yang sihat dan dan tegang.
Buah Acai
  • Buah Keajaiban dengan manfaat yang besar, seperti anti-penuaan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-radang dan menguatkan sistem kardiovaskular.
  • Kaya antioksida, mampu untuk mengurangkan risiko mempunyai kanser dan membantu melambatkan proses penuaan.
  • Kaya dengan sumber vitamin dan mineral, termasuk kandungan tinggi omega 6 dan omega 9.
  • Kaya dengan serat pemakanan, membantu untuk meningkatkan kesihatan sistem kardio vaskular, saluran penghadaman dan membantu mengawal paras kolesterol.
Gam Akasia
  • Membantu meningkatkan tahap kolesterol HDL (kolesterol baik) dalam badan
  • Membantu menyingkirkan toksin berbahaya yang terkumpul dalam sistem pencernaan
  • Kaya dengan Serat yang menyerap toksin yang kemudiannya dikeluarkan melalui proses penghadaman
Salmon Ovari Peptide / Salmon Plasenta
  • Mencerahkan kulit muka dan keseluruhan badan.
  • Menghapuskan jerawat dan kulit berminyak.
  • Membaiki struktur kulit dan menghilangkan parut.
  • Melambatkan monopaus.
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Mengecilkan liang pori.
Asthaxanthin
  • Memulihkan kesakitan sendi,sakit otot dan arthritis.
  • Sangat bagus untuk mengurangkan kedutan dan garis halus, meningkatkan tahap kelembapan dan keanjalan kulit, menjadikan kulit lebih halus dan cerah berseri.
  • Meningkatkan daya tenaga dan stamina dalam badan
Serbuk Tomato
  • Mengandungi banyak vitamin A dan C/
  • Berkhasiat tinggi untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya dalam aliran darah.
  • Membantu pesakit kencing manis untuk menjaga tahap gula darah mereka di bawah kawalan.
  • Vitamin A dalam tomato akan membuat rambut anda kuat dan berkilat,juga bagus untuk mata, gigi dan tulang.
Acerolla Ceri
  • Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan , menguatkan hati, memperbaiki keadaan kulit dan meningkatkan keupayaan badan untuk memulihkan dan memperbaharui tisu dengan cepat.
  • kandungan vitamin C yang tinggi dapat meransangkan pembentukan kolagen dalam badan, yang dapat menggantikan sel kulit menjadi sihat, halus dan lebih anjal.
  • Membantu menguatkan sistem imunisasi dalam badan dan melindungi daripada penyakit kardiovaskular dan masalah mata.
Marigold Bunga Ekstrak
  • Mengandungi pelbagai karotenoid antioksida membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, atau molekul berbahaya.
  • Berkesan dalam merawat pelbagai masalah kulit radang, kulit berjerawat dan eczema.
  • Menstabilkan kelembapan pada kulit anda, sekali gus ini bermanfaat bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering dan sensitif.
Superberry
  • Diketahui mengandungi kandungan antioksida yang sangat tinggi.
  • Melindungi sel dari pengoksidaan dan meneutralkan radikal bebas.
  • Sumber terbaik untuk Vitamin C, ZatBesi, dan Potassium.

WhatsApp Image 2016-11-02 at 11.47.29 (1)

Sekotak Ephyra harga RM197 (free penghantaran untuk semenanjung malaysia). Dalam sekotak tu ada 30 sachet. Kalau korang nak try dulu boleh beli yang trial pek. Baru jer Ephyra keluarkan trial pack ni. Harga trial pack RM68 (tapi kalau beli sekarang ada promo kat website RM60 jimat RM8). Dalam trial pack tu ada 10 sachet. Jadi boleh cuba dulu. Bagi illy lah kan, beli yang pack premium tu lagi untung dapat banyak terus 30 sachet hehe..

Illy minum satu sachet sehari. Letak terus separuh kat office, separuh kat umah, Jadi hari kerja boleh minum sambil buat kerja. Rasa dia sedap ada rasa oren. Cara nak minum pun mudah boleh tengok video yang illy buat kat instagram. Click jer kat atas tu. Koyak sachet, masuk dalam bekas pastu goncang kasi sebati.

image

Ni before after 2 minggu, tak pakai  make up.

image

yang ni pakai make up hehe

 

Bagi illy nampak kesan dia, lebam bawah mata kurang, kulit macam bercahaya, paling penting rasa bertenaga. Selalu illy time pregnant memang cepat penat. Dulu masa pregnant anak pertama memang rasa lembik sangat. Semenjak minum ephyra ni rasa macam bertenaga. Badan tu tak cepat letih walaupun tengah sarat mengandung 7 bulan. Kalau ikut kan anak first tu memang melepet illy. Tapi kali ni bukan main pergi sini sana, siap teman anak mandi pantai pun larat.

 

WhatsApp Image 2016-11-02 at 11.46.24 (3)

Illy rasa nak teruskan sampai dalam pantang nanti. Sebab ephyra ni boleh juga bantu cepatkan sembuh luka bersalin, tambahkan susu badan lagi pula elakan masalah sembelit masa dalam pantang sebab dia banyak khasiat. Baby yang minum susu ibu pun nanti boleh dapat khasiat juga. Selalu dalam pantang selekeh jer kan? Kali ni yang kulit cantik, berseri timang cahaya mata. Okay itu jer lah illy nak citer kali ni. Eh jap sebelum terlupa nak bagi tau ephyra ni kena bancuh dengan air sejuk atau suhu bilik tak boleh pakai air panas nanti kahsiat dia tak bole hperform fully terbantut. Korang guna air sejuk sedap pun sedap.

Kalau boleh minum yang first sekali sebelum breakfast masa perut tengah kosong jadi badan boleh fully absorb semua khasiat. Kalau berminat nak beli premium pack atau pun yang trial pack tu boleh pergi website www.oceanlife2u.com  atau fb www,facebook.com/ephyraoceanlife2u atau ig ehpyra2u ataupun boleh juga contact ws terus 019 - 3999 238 or call 03 – 4141 7889. Nak dapatkan dari kedai jamu, para pengedar dan farmasi terpilih seluruh negara pun boleh juga.

 

That’s it for today, illy harap membantu lah review illy ni. Terima kasih sudi singgah baca. bye!

6 comments:

  1. Pika pun jenis liat nak ambil supplement tp dah rasa tiba masa nya utk merajinkan diri consume supplement laa.. tempting juga Ephyra ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pika,,, nanti boleh try yang ni sedapmacam minum oren rasa dia :)

      Delete
  2. you should wear more mint shades babe <3 <3 <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai ai captain!! <3 <3 i tak berapa banyak warna mint takpe nanti i pakai ulang2 hehehe

      Delete
  3. Replies
    1. alamak ai.. segan nyer :) time kacih <3

      Delete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)