Mr.DakGalbi Mount Kiara Review

Jul 2, 2017

20170619_192137

Assalamualaikum and Olla everyone!

Hari tu kami ada pergi try makan kat Mr.Dakgalbi, macam tempat-tempat lain yang kitorang pergi kalau best then I akan spend time tulis and share dengan korang. Lokasi di Mount Kiara,senang jer nak jumpa. Sebab dia kat ground floor and facing main road. Parking pun tak susah. Just masuk bawah bangunan mount kiara tu. Tapi kan illy tak berapa suggest bawa budak sebab kedai dia punya setting cam sempit sikit lepas tu masak2 tu dia buat live depan kita jadi cam asap-asap budak mungkin akan rasa overwhelm sikit lah. Masa pergi tu illy bawa Sofea and Zandria, nasib si Zandria jenis baby yang baik. Sofea cam biasa lah, kalau tak diva itu bukan sofea.

Kami pergi pula time peak hours untuk dinner, nasib buat reservation. Illy suggest korang pergi time non-peak hours kalau nak selesa. Kalau nak juga pergi time peak hours,the best please la buat reservation untuk elak kecewa.

Kedai ni takda pork, tapi kan illy ada nampak dorang ada jual beer. Dah sampai duk atas meja baca menu baru nampak. For those yang prefer not to, then it is up to you. Ni bagi tau awal-awal. Communication pun agak ada barrier juga sebab floor staff dia pakai ….. (macam boat noodle punya floor staff). Ikutkan service rasa macam tak nak tulis review tapi nasib makanan dia sedap so okay la gagahkan tulis juga. Plus ada buat new series kat YT pasal Johan’s Food Adventure tu. Alang-alang tulis lah juga. By the way kalau korang belum subscribe youtube illy, gi lah k? nanti ada banyak lagi tempat menarik illy akan share. Boleh korang dapat idea next nak gi mana.

20170619_190940

20170619_191136

Setakat nasi goreng kimchi pastu ramen kira mahal juga lah RM47 kan? Illy rasa yang value set ambik Cheesy Ring Mr.Dakgalbi RM76 dapat nasi,cheesering, pastu rice cake + ramen. Ni ada ambik gambar menu sekali kot la boleh buat korang nak planning dulu nak makan apa before pergi.

20170619_191348

Side dish kat sini dia bagi sliced cabbage + mayo, Kimchi and then pickled raddish.

20170619_191730

20170619_192043

20170619_192137

Sampai atas meja tu, staff dia tolong masak kan depan kita. Ni gambar cheese belum betul2 cair lagi, nanti tengok dalam video bila cheese dah melt. PERGH!!!

20170619_192202

Air kami order, green tea and grape tea. Okay la, tak da point nak puji tapi takda juga nak kutuk. Boleh diterima. If only dorang pakai glass to serve instead of plastic container lagi bagus la.

20170619_192555

Lepas dia mix goreng sayur, masuk kan ramen n korean chili paste gaul. Before boleh start makan.

20170619_193225

20170619_194708

Dah habiskan ramen, baru goreng nasi pula. Sebenarnya makanan and portion kami puas hati. Serve pun cheese banyak jadi expect lah harga premium sikit. Kalau korang macam jenis suka makan cheese pastu nak ada twist korean then kami suggest tempat ni. Cuma kena give and take lah about the service and ambience.

As promised, ni ada video. Boleh tengok more details. Terima kasih sudi baca my 2 cents worth of opinion. Till next blogpost, take it easy and smile!

4 comments:

  1. Liz da lama teringin nak makan sini, tp takut tekak ni tk blh terima plus harga dia mahal. kalau boleh makan okay, kut2 tak kena dengan tekak adoii bazir pula duit. #dilema hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau camtu kena gi dengan orang yang jenis semua makanan bedal hahaha.. kalau liz dah try tapi tak kena tekak tak bazir sebab ada yang habiskan.. to be honest rasa dia lebih kurang nasi goreng pedas gitu lah sebab dia pakai chili paste juga, cuma adam masam2 skit tang kimchi tu sebab dia jeruk :)

      Delete
  2. Replies
    1. yaaaaaaaaaaaa the cheesseee it thebest part of it!! <3

      Delete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)